Huistra wil bij 'baarmoeder voor het voetbal' blijven

25 februari 2013, 11:41

Pieter Huistra hoopt ook volgend seizoen trainer te zijn van De Graafschap. De coach gaat in maart met de clubleiding rond de tafel om te praten over een nieuwe verbintenis en hoopt op een akkoord. Zijn huidige contract loopt in de zomer af.

Huistra heeft het goed naar zijn zin in Doetinchem, zegt hij bij Omroep Gelderland. "Dit is een club waar jonge spelers een kans krijgen. Het is een soort baarmoeder voor het voetbal. Maar ook oudere spelers komen hier graag naartoe." Hij is vol lof over de club en de organisatie. "Qua omstandigheden is het hier allemaal uitstekend geregeld. We hebben hier op De Vijverberg eigenlijk alles, behalve een goed veld."

Met die laatste zin snijdt Huistra een gevoelig punt aan. "Ik zou een voorstander zijn van kunstgras, maar begrijp dat dat hier heel gevoelig ligt. Toen dat hier eerder ter sprake kwam, hielden fans zelfs petities om te protesteren. Maar van mij mag het. Het kunstgras van nu is van hoge kwaliteit en dan kun je hier echt alles bieden. Dan hoeven we bij slecht weer niet meer uit te wijken naar velden in de hele Achterhoek."

Huistra is bezig aan zijn eerste seizoen in Doetinchem. De 46-jarige oud-coach van FC Groningen kreeg De Graafschap in de eerste fase van dit seizoen niet echt aan de praat, maar inmiddels is de club opgeklommen naar een keurige vijfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen