Koploper PSV wint, maar loopt schade op

16 februari 2013, 22:41

PSV is niet schadevrij uit de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht gekomen. De koploper won het fraaie voetbalgevecht weliswaar met 2-1, maar verloor aanvoerder Mark van Bommel en Atiba Hutchinson. Beide spelers gingen op de bon, Hutchinson zelfs twee keer, en missen de kraker van volgende week tegen Feyenoord.

De schorsingen zullen coach Dick Advocaat kopzorgen bezorgen, want met name voor de positie van Hutchinson rechts achterin heeft hij eigenlijk geen alternatief. Stanislav Manolev was de eerste seizoenshelft de vaste stand-in van de Canadees, maar hij vertrok eind januari naar Fulham. PSV zal in de Rotterdamse Kuip dus aan moeten treden met een gelegenheidsback én zonder zijn aanvoerder.

Hoe veel pijn die schorsingen PSV gaan doen moet volgend weekend blijken, zeker is wel dat het met minimaal drie punten voorsprong aan de wedstrijd in de Kuip begint. Door de winst op FC Utrecht heeft PSV nu zelfs even zes punten meer dan Feyenoord en Ajax, maar beide teams krijgen zondag de kans om deze achterstand te halveren.

Dat bleek te veel van het goede voor FC Utrecht, dat wegens een schorsing ook de vaste rechtsback Mark van der Maarel moest missen. De ploeg uit de Domstad werkte keihard en maakte het PSV op basis van strijdlust bijzonder lastig, maar de klasse van de thuisploeg gaf uiteindelijk de doorslag.

Nadat oud-Utrechter Dries Mertens met een fraaie vrije trap voor 1-1 gezorgd had, hing de 2-1 vrijwel onafgebroken in de lucht. De tweede Eindhovense goal viel uiteindelijk halverwege de tweede helft en kwam de voet van de meest dreigende PSV'er, Georginio Wijnaldum. Zijn inzet, na een voorzet van Jeremain Lens, ging via de vingertoppen van Ruiter en de binnenkant van de paal tegen de touwen.

De rode kaart (twee keer geel) voor Hutchinson leek een reddingsboei voor Utrecht, maar een gelijkmaker bleek te veel gevraagd voor de moegestreden bezoekers. PSV hield de voorsprong vast en voegde zo drie belangrijke punten toe aan het totaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen