Lieder schiet RKC voorbij teleurstellend AZ

3 maart 2013, 16:28   Bijgewerkt: 3 maart 2013, 16:33

Bekerfinalist AZ is na de 2-1 van zondagmiddag tegen RKC Waalwijk veroordeeld tot degradatievoetbal. Voor RKC was het de eerste overwinning in 2013.

AZ kon geen vervolg geven aan dat veelbelovende begin. Plotseling stokten de combinaties, waardoor het zwak begonnen RKC meer greep op het spel kreeg. Het leverde kansjes op voor Teddy Chevalier en Michael Lamey, maar doelman Esteban voorkwam in beide gevallen een doelpunt.

Kort voor rust kwam RKC toch op voorsprong. Mart Lieder maakte op aangeven van Nourdin Boukhari zijn eerste competitietreffer voor de Waalwijkse club. De AZ-verdedigers Dirk Marcellis en Etiënne Reijnen gingen daarbij niet vrijuit.

Al vlot in de tweede helft ontsnapte AZ aan een verdubbeling van de achterstand. Spits Teddy Chevalier mikte buiten bereik van doelman Esteban echter op de paal na een fraaie pass van Robert Braber.

AZ had niet lang plezier van die gelijkmaker. Na een actie van invaller Florian Jozefzoon sprong Mart Lieder hoger dan Marcus Henriksen en kopte de 2-1 binnen. In de bloedstollende slotfase probeerde AZ van alles nog een punt binnen te slepen, maar het was RKC dat opvallend genoeg de beste kansen kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen