Pover Chelsea ondanks verlies naar laatste vier

11 april 2013, 19:53   Bijgewerkt: 11 april 2013, 21:30

Ondanks een nederlaag heeft Chelsea zich donderdag geplaatst voor de halve finale van de Europa League. De Londenaren gingen met Nathan Aké in de basis in Moskou met 3-2 onderuit bij Rubin Kazan, maar konden zich dat permitteren. De thuiswedstrijd hadden ze vorige week al met 3-1 gewonnen.

Om enige hoop op een stunt te houden, moest Rubin Kazan in elk geval de nul houden. Maar al in de vierde minuut ging het mis. Frank Lampard stuurde Fernando Torres diep met een lange bal en de Spanjaard lobde het speeltuig fraai over de Russische keeper Sergey Ryzhikov. Chelsea speelde daarna verre van groots, maar het liet Rubin Kazan in de eerste helft wel volledig machteloos.

In het tweede bedrijf kwamen de Russen stukken beter voor de dag en dat leidde al snel tot de 1-1. Ivan Marcano torende boven alles en iedereen uit en kopte raak. Rusland hoopte weer een heel klein beetje, maar Victor Moses maakte aan alle spanning een einde. De Nigeriaan schoot binnen na een combinatie met Ramires.

Daardoor moest Rubin Kazan er in 35 minuten tijd vier maken. Dat lukte niet, al kwam het wel halverwege. Gökdeniz Karadeniz scoorde in de 62ste minuut met het hoofd, dertien minuten later benutte Bibras Natcho een makkelijk gegeven strafschop.