Van Basten: "Onszelf belonen met play-offs"

10 mei 2013, 17:18

SC Heerenveen is één van de weinige clubs waarvoor komend weekeinde, in de laatste speelronde van de reguliere competitie, nog iets op het spel staat. De Friezen kunnen zich op visite bij Roda JC Kerkrade plaatsen voor de play-offs.

Heerenveen is bij winst op de laagvlieger sowieso zeker van deelname aan de strijd om het laatste Europa League-ticket. Puntenverlies hoeft niet direct fataal te zijn, al zijn de noorderlingen dan wel afhankelijk van wat de concurrentie doet.

"Het is al positief dat we dit seizoen zo ver gekomen zijn, maar nu moeten we onszelf natuurlijk ook belonen met de play-offs. Iedereen is zich daar van bewust", vertelt trainer Marco van Basten op de officiële website van SC Heerenveen.

Roda JC kan de nacompetitie niet meer ontlopen en moet daarin donderdag al aan de bak. Mogelijk een voordeeltje voor Heerenveen, weet ook Van Basten. "Ik denk dat Roda meer gefocust is op donderdag en niet op deze wedstrijd", vervolgt de coach. "Voor hen is nu de belangrijkste zorg dat ze zich handhaven in de Eredivisie. Wij zullen daarom zelf het spel moeten maken en het initiatief naar ons toe trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen