Zulte-Waregem voorkomt titelfeest Anderlecht

16 mei 2013, 22:34

De titelstrijd in de Belgische Pro League wordt pas komende zondag, in de laatste speelronde, beslist. Anderlecht had donderdag kampioen kunnen worden. De ploeg van John van den Brom won met 2-4 bij SC Lokeren en had de champagne mogen ontkurken als er geen winnaar bij Zulte-Waregem- Club Brugge zou komen. Die kwam er echter wel; de thuisclub zegevierde met 5-2.

Anderlecht leidde binnen 48 minuten met 0-3 in Lokeren, door doelpunten van Matias Suarez (2) en Sacha Kljestan. Een kwartier voor tijd zorgde Demy de Zeeuw met een pegel zelfs voor de 0-4. In de slotfase maakte Lokeren de uitslag wat minder pijnlijk. Bij een hoekschop werkte Bram Nuytinck een inzet van Hamdi Harbaoui in eigen doel, even later tekende Jeremy Taravel voor de 2-4.

De blik van Anderlecht kon zich dus al snel verplaatsen naar het Regenboogstadion in Waregem. Maar bij de rust was het al duidelijk dat daar geen gelijkspel zou vallen. Door een rode kaart van Oscar Duarte stond Club Brugge al vanaf de elfde minuut met tien man en bovendien leidde Zulte-Waregem bij de pauze met 2-0. Thorgan Hazard, eerder op de dag voor het eerst bij de nationale ploeg van België gehaald, en Jens Naessens waren daarvoor verantwoordelijk.

Zeven minuten na de pauze mocht Anderlecht toch weer hopen op een remise in Waregem. Ryan Donk maakte er met een schot vanaf de rand van het penaltygebied 2-1 van. Maar in de daaropvolgende tien minuten gooide Zulte-Waregem de ontmoeting definitief in het slot, met dank aan Davy de Fauw (ex-Roda JC Kerkrade) en M'baye Leye. Donk nam daarna ook nog wel de 4-2 voor zijn rekening, maar het slotakkoord was voor de thuisclub, via Michael Almebäck (eigen goal).

Zondag strijden Anderlecht en Zulte-Waregem in Brussel in een rechtstreeks gevecht om de landstitel. Paars-wit begint met een voorsprong van twee punten.

Met Glynor Plet op de bank sloeg coach Mario Been met Racing Genk een aanval van Standard Luik op de vierde plaats af: 1-1. Imoh Ezekiel bracht Standard in de negentiende minuut op 0-1 in de Cristal Arena, Julien Gorius maakte gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen