Ajax opent competitie met eenvoudige zege

2 augustus 2013, 21:52

Regerend landskampioen Ajax is de eerste koploper van het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Frank de Boer opende het eredivisiejaar 2013/2014 vrijdag met een eenvoudige zege op Roda JC Kerkrade. In de Amsterdam ArenA werd met 3-0. Ricardo van Rhijn, Siem de Jong en Victor Fischer maakten de doelpunten.

Het was vrijdag warm, heel warm in de ArenA, maar om Roda aan de kant te zetten hoefde Ajax zich niet bovenmatig in het zweet te werken. De Limburgers zullen ongetwijfeld ook vol goede moed aan het seizoen begonnen zijn, maar al na zeven minuten leek de ploeg zich neer te leggen bij een nederlaag.

Voor die 1-0 was Roda via spits Németh één keer gevaarlijk voor het doel van Ajax-keeper Vermeer gekomen, na de openingstreffer kwamen de bezoekers bijna een uur lang niet meer in het stuk voor. Ajax kon de bal rondspelen en alleen omdat de ploeg dat in een vrij laag tempo deed, bleef de schade voor Roda beperkt.

Omdat Ajax het met deze 2-0 voorsprong op zak wel erg rustig aan deed, kreeg Roda zowaar kansen op de 2-1. Guus Hupperts raakte na een slordigheid van Daley Blind de paal, Németh kwam even later niet langs de prima keepende Vermeer. De grootste kans was vervolgens voor Wiljan Pluim. De middenvelder mocht aanleggen vanaf elf meter, maar schoot huizenhoog over. Arbiter Makkelie gaf deze penalty nadat Daley Blind bij een vrije trap aan het shirt van tegenstander Németh ging hangen.

Na deze misser van Pluim was het slotakkoord voor Ajax. De ongelukkig spelende Victor Fischer tekende voor de 3-0, nadat de bal via invaller Lasse Schöne (gered door de keeper) en De Jong (tegen de paal) voor zijn voeten terecht kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen