Senegalees Tavares voorlopig op proef bij RKC

16 augustus 2013, 13:20

Mickaël Tavares krijgt de komende week de kans om een contract te verdienen bij RKC Waalwijk. De Senegalese international is een goede vriend van Romeo Castelen, met wie hij samen speelde bij HSV.

"Twee, drie maanden geleden was er al sprake van dat Tavares mee zou komen trainen", aldus trainer Erwin Koeman tegen de regionale krant De Stentor. "Hij weet dat we hem geen contract aan kunnen bieden tenzij er een speler bij ons zou vertrekken. Maar voor niemand bestaat op dit moment concrete belangstelling."

Toch hoopt Koeman dat de middenvelder zich aan de Waalwijkers wil binden, zij het op amateurbasis. "Tavares kan op het middenveld aardig uit de voeten. RKC zit niet zo dik in de middenvelders. Laat hem eerst maar een week trainen, dan kijken we wel hoe of wat. Misschien wil hij in zichzelf investeren en als amateur tot de winterstop blijven. Dat gaan we later nog eens aftasten."

Tavares werkte in zijn loopbaan al de nodige clubs af. Hij begon in Frankrijk bij Nantes en later Tours FC. Vervolgens speelde hij twee seizoenen bij Sparta Praag alvorens hij in 2009 verhuisde naar HSV. De Duitse club verhuurde hem aan achtereenvolgens FC Nürnberg en Middlesbrough. Het afgelopen seizoen stond de middenvelder tenslotte onder contract bij Fulham, maar in de Premier League kwam hij niet in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen