Belgen De Bruyne en Courtois blijven nuchter

11 oktober 2013, 20:55

België plaatste zich vrijdagavond voor het eerst sinds twaalf jaar weer eens voor een eindtoernooi. De Rode Duivels verzekerden zich ten koste van Kroatië (1-2) van de groepswinst in poule A. Toch verkeerden doelman Thibaut Courtois en middenvelder Kevin De Bruyne na afloop niet in jubelstemming.

"In de eerste helft speelden we goed georganiseerd", blikte Courtois tegenover Het Nieuwsblad terug op het duel met de Kroaten. "Enkel Mandzukic kon dreigen. We scoorden dan twee keer op de counter via Romelu Lukaku. De tweede helft verliep moeizamer. De Kroaten wilden natuurlijk scoren maar dan konden we belletten. Ze konden dan toch tegenscoren en dus moesten we opletten. Maar we hielden stand."

De keeper temperde het enthousiasme richting het aanstaande WK enigszins. "Iedereen is erg blij maar dit is het begin. Hopelijk spelen we in Brazilië ook op niveau." De Bruyne wenste nog niet verder te kijken dan de laatste interland, waarin Wales wacht. "We hebben niet schitterend gespeeld maar Kroatië is ook niet zomaar een ploeg, het is een topland. Hopelijk kunnen we dinsdag ook winnen van Wales."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen