"Recente prestaties Balotelli waren niet best"

7 november 2013, 00:04

Massimiliano Allegri liet Mario Balotelli woensdag verrassend buiten de basis van AC Milan voor het Champions League-duel met FC Barcelona (3-1 verlies). Na afloop legde de Italiaanse oefenmeester uit waarom.

"Het is eigenlijk heel simpel. Mario was tijdens de interlandperiode (vorige maand, red.) geblesseerd en zijn recente prestaties waren niet heel best. Daarom gaf ik de voorkeur aan Robinho, net als in de eerste ontmoeting (1-1, red.)", verklaarde Allegri voor de camera van Sky Sport Italia.

In de eerste helft was Milan aanvallend onmachtig. Na de pauze mocht Balotelli alsnog invallen. "Hij heeft een aantal goede dingen laten zien. Mensen verwachten heel veel van hem, maar hij moet zich nog verbeteren en eraan gewend raken om elke drie dagen te spelen", vervolgde Allegri. "Daar heeft hij weinig ervaring mee, terwijl het fysiek en mentaal heel zwaar is."

Door twee omstreden goals kwam Milan met 2-0 achter, maar door een eigen doelpunt van Barcelona werd het op slag van rust weer spannend. In het tweede bedrijf gooiden de Catalanen het duel alsnog op slot (3-1). Allegri: "Dat is jammer, want we hebben enkele mogelijkheden gekregen voor de gelijkmaker. Het meest jammere is dat de eindpass bij ons niet goed was. Toch zal deze wedstrijd ons vertrouwen geven, omdat we ook na de achterstand in een goede afloop bleven geloven. Dat was niet zo tegen Fiorentina (afgelopen weekend, 0-2 verlies, red.). Als straks iedereen weer fit is, komen de goede resultaten ook wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen