Lof voor doelman Courtois: "Hij was een klasse apart"

17 februari 2015, 23:38

Dat Chelsea overeind bleef in het Parc des Princes, had de ploeg voor een groot deel te danken aan Thibaut Courtois. De Belgische doelman, afgelopen weekend nog bankzitter in de Premier League, speelde een dijk van een wedstrijd en hield Paris Saint Germain meerdere keren van een doelpunt af. Dat had ook John Terry gezien.

"Thibaut was een klasse apart", liet de aanvoerder van Chelsea na afloop van de wedstrijd (1-1) weten. Courtois moet bij Chelsea concurreren met de Tsjechische routinier Petr Cech en wist tot de wedstrijddag niet zeker of hij in de basis zou staan tegen Paris Saint Germain. "Wanneer ik het wist dat ik zou spelen? Ik wist het vandaag pas, maar ik train altijd alsof ik zal spelen. Met iemand als Cech moet je op elke training en in elke wedstrijd top zijn", aldus de keeper bij Sporza.

"Het was een lastige partij. We probeerden te controleren, maar tegelijkertijd was het ook moeilijk om openingen te vinden. PSG heeft ons ook pijn gedaan. Ik heb een paar reddingen moeten verrichten", vervolgt de keeper. PSG-speler David Luiz was helder over de rol van de Chelsea-doelman: "Zonder hem winnen we."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen