Van der Wiel: "Zo gepasseerd worden hoort niet"

12 maart 2015, 07:39

Gregory van der Wiel moest, tegen zijn eigen verwachting in, op de reservebank plaatsnemen in de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Paris Saint Germain. De Nederlandse rechtsachter baalt als een stekker van de manier waarop hij gepasseerd werd door Laurent Blanc, de coach die met PSG doorging naar de kwartfinale van het kampioenenbal.

"Waarom ik niet in de basis stond? Ik heb geen idee. Ik heb geen woord gehoord van de trainer", bromde Van der Wiel na afloop van het duel op Stamford Bridge tegenover de NOS. Onze landgenoot snapt weinig van de keuze en handelswijze van zijn trainer. "Wat nu? Ik zal goed moeten gaan kijken. Dit is jammer. Als je op deze manier wordt gepasseerd... Dit is niet zoals het hoort, denk ik."

PSG ging door een 2-2 gelijkspel (na verlenging) door in de Champions League. In de eerste helft kreeg vedette Zlatan Ibrahimovic de rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers, waardoor de Fransen het gros van de wedstrijd met tien man speelden. Van der Wiel mocht uiteindelijk twee minuten meedoen. "Het was een gekke avond vandaag", aldus de international van Oranje.