Succescoach De Jong terug naar Utrecht: "Het voelt goed"

13 mei 2015, 11:09

Een dag nadat hij een Gouden Stier in ontvangst mocht nemen als beste trainer van de Jupiler League in het seizoen 2014/2015, is officieel bekend geworden dat Jean-Paul de Jong overstapt naar FC Utrecht. Bij zijn oude liefde wordt de oud-middenvelder de assistent van Erik ten Hag, de nieuwe hoofdcoach.

"Het voelt goed om na een succesvolle periode van twee jaar, waarin ik mij heb ontwikkeld in Eindhoven, terug te keren bij FC Utrecht", zegt De Jong over zijn terugkeer naar de club waarvoor hij tussen 1993 en 2007 maar liefst 370 officiële wedstrijden speelde. "Ik kijk er naar uit om te gaan werken aan de verdere ontwikkeling van de club en om te presteren met FC Utrecht. Met elkaar succesvol zijn, is wat mij betreft het doel."

"We zijn erg blij met de terugkeer van Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Jean-Paul is iemand die de cultuur van FC Utrecht kent en de taal van de club spreekt. Na zijn spelersloopbaan heeft hij als jeugdtrainer goed werk verricht bij FC Utrecht en eenmaal op eigen benen, bij FC Eindhoven, presteerde hij ook uitstekend." Met FC Eindhoven werd De Jong in zijn eerste seizoen zesde in de Jupiler League, dit seizoen leidde hij de ploeg zelfs naar een verrassende tweede plaats.

Met FC Eindhoven neemt De Jong de komende weken deel aan de play-offs om promotie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen