Rekik bezorgt Olympique Marseille punt tegen Lyon

Jw
20 september 2015, 23:43

Olympique Marseille heeft zondagavond een punt overgehouden aan het treffen met Olympique Lyon. Karim Rekik was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waarmee hij zijn ploeg een punt bezorgde: 1-1. Dat was uiteindelijk een aardig resultaat, omdat Marseille de hele tweede helft met tien man speelde.

Net als eerder op de avond de Portugese topper FC Porto-Benfica verhit was, maakten ook de rivalen Marseille en Lyon er een harde avond van. De supporters deden daar ook aan mee. Doordat er vuurwerk op het veld in het Stade Velódrome werd gegooid, werd de wedstrijd in de 61ste minuut zelfs nog ruim twintig minuten stilgelegd.

Op het veld zette Rekik eerder in de wedstrijd al de toon. De oud-speler van PSV ging er stevig in bij voormalig Marseille-speler Mathieu Valbuena, die door het thuispubliek al heel hatelijk werd begroet. Het leverde Rekik een gele kaart op.

Dezelfde Valbuena werd tot genoegen van de supporters vlak voor de rust nog een keer stevig aangepakt. Dit maal bleef het echter niet bij een gele kaart. Romain Alessandrini moest met een rode kaart het veld verlaten na zijn stevige tackle van achteren.

Olympique Lyon was daarvoor al op voorsprong gekomen via Alexandre Lacazette (penalty). De bezoekers bleken echter niet in staat de wedstrijd winnend uit te spelen, ook al was Lacazette met een schot op de paal nog wel dicht bij de 0-2. Rekik kopte Marseille in de 69ste minuut uiteindelijk naar het belangrijke punt.