Van Gaal: "Bewijzen dat we dit niveau aankunnen"

Jw
14 september 2015, 20:19

Manchester United keert morgen na een jaar van afwezigheid terug in de hoofdfase van de Champions League. Op bezoek bij de Nederlandse landskampioen PSV hoopt trainer Louis van Gaal dat zijn mannen laten zien thuis te horen op het hoogste niveau in Europa. "Dat is voor ons de uitdaging", stelde de oefenmeester maandagavond op de persconferentie.

Van Gaal verwacht dat PSV-uit een zware test wordt voor zijn ploeg, die in de voorrondes Club Brugge uitschakelde. "We moeten op het veld laten zien dat we wedstrijden op het hoogste niveau kunnen winnen. Dat wordt een uitdaging voor ons", vertelde de 64-jarige Nederlander aan de toegestroomde pers.

"Afgelopen jaar zijn we vierde geworden in de Premier League en daardoor hebben we ons uiteindelijk kunnen kwalificeren voor de Champions League, maar nu moeten we het ook laten zien op dit niveau. Ik weet niet of we het kunnen, dat zal ik moeten afwachten", sprak een voorzichtige Van Gaal. 

Voor de oud-trainer van onder meer Ajax en AZ is het Philips Stadion natuurlijk bekend terrein, al is het niet zijn favoriete stadion om te bezoeken. "Voor mij is het hier altijd moeilijk geweest. Ik heb hier niet zoveel wedstrijden gewonnen, ook niet met Barcelona en Ajax. Met AZ heb ik hier geloof ik wel eens drie punten gepakt, maar PSV is thuis moeilijk te verslaan."

Het moge duidelijk zijn dat Van Gaal er niet helemaal gerust op is. "Een gelijkspel buitenshuis is een goed resultaat in mijn ogen, maar ik wil winnen. De eerste wedstrijd is altijd belangrijk, maar dat geldt natuurlijk ook voor PSV. Ik zal zoals altijd mijn beste team opstellen."

Voor Memphis Depay is de wedstrijd van morgen een hele bijzondere. De buitenspeler maakte in de zomer de overstap van PSV naar Manchester United. "Dit is de club waar ik misschien wel tien jaar heb gespeeld. Heel speciaal voor me. Als ik morgen speel en dan scoor, juich ik wel. Maar dat betekent niet dat ik geen respect heb voor PSV. Natuurlijk is dat wel zo", ving het Eindhovens Dagblad op. 

Manchester United mist aanvoerder Wayne Rooney in het treffen met PSV. Bij de Eindhovenaren is Adam Maher niet fit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen