Alle scenario's nog mogelijk voor PSV in cruciaal CL-duel

Ger
8 december 2015, 11:11

PSV kan in de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou voor een broodnodig Nederlands succes zorgen in Europa. De landskampioen staat op de drempel van de knock-outfase in de lucratieve Champions League. De Europese campagne van PSV kan in het afsluitende groepsduel echter ook nog volledig in de soep lopen. Een overzicht van de mogelijke uitkomsten.

Het grote voordeel voor de ploeg van trainer Phillip Cocu is dat het de kansen op een vervolg in de Europese topcompetitie volledig in eigen hand heeft. PSV staat momenteel weliswaar op de derde plaats in de poule, maar concurrenten VfL Wolfsburg en Manchester United spelen vanavond tegen elkaar in Duitsland. Wint PSV in het eigen Philips Stadion van CSKA, dan hebben de Eindhovenaren een ticket voor de volgende ronde sowieso beet. Wolfsburg of United daalt in dat geval af naar de Europa League.

Verlies

Als PSV in de laatste groepswedstrijd verliest, komt het Europese avontuur tot een abrupt einde. Wolfsburg en United zijn dan ongeacht de uitkomst van hun onderlinge duel zeker van overwintering in de Champions League. CSKA neemt bovendien de derde plaats in de poule over en mag ten koste van PSV verder in de Europa League op basis van een beter onderling resultaat. Uitschakeling zou naast een sportief drama ook financieel een grote klap zijn voor PSV. Plaatsing voor de laatste zestien in de Champions League levert 5,5 miljoen euro op.

{image[306569][left-half][logo]}Gelijkspel

Bij een puntendeling in het thuisduel met CSKA is PSV in ieder geval zeker van Europese overwintering. De Brabanders zijn voor een verlenging van hun verblijf in de Champions League dan echter afhankelijk van het resultaat van het duel tussen Wolfsburg en United. Eindigt die wedstrijd ook gelijk of in een zege voor de Engelse topclub, dan moet PSV afdalen naar de Europa League. Als Wolfsburg een overwinning boekt, gaat de enige Nederlandse deelnemer alsnog verder in de Champions League. PSV sluit de groep dan dankzij een beter onderling resultaat als tweede af ten koste van United.

Het veroveren van de koppositie in poule B is zelfs ook nog mogelijk voor de manschappen van Cocu. PSV moet in dat geval met minstens twee doelpunten verschil winnen van CSKA. In het andere duel dienen Wolfsburg en United elkaar dan op een gelijkspel te houden. Het onderling resultaat tussen PSV en de Duitsers is in evenwicht; beide clubs zegevierden in hun thuiswedstrijd met 2-0. Wolfsburg heeft momenteel toch een streepje voor op de eredivisionist omdat de ploeg dit toernooi twee keer vaker scoorde.

Het Nederlandse clubvoetbal wacht inmiddels al negen seizoenen op een vertegenwoordiger in de knock-outfase van de Champions League. De laatste club die dat presteerde was PSV in de voetbaljaargang 2006/2007. Cocu, de huidige coach, was in dat jaar aanvoerder van de ploeg. PSV slaagde er deze eeuw drie keer in de volgende ronde te bereiken, met de halve finales in het seizoen 2004/2005 als hoogtepunt. De beslissing in het tweeluik viel toen nipt in het voordeel uit van AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen