"UEFA handelt met pistool van ECA op het hoofd"

26 augustus 2016, 10:24

Vandaag (vrijdag) treden de UEFA en de ECA (de vertegenwoordigers van Europese topclubs) naar buiten met een nieuwe opzet voor de Champions League. Vermoedelijk is er een plan uitgestippeld dat ten guste is voor de grootste competities van Europa en nadelig is voor landen als Nederland (zie hier). De KNVB kan niets anders doen dan toekijken, zegt directeur Bert van Oostveen.

"Als individuele voetbalbonden staan wij aan de zijlijn te kijken met welk resultaat de UEFA en ECA uiteindelijk naar buiten komen. Het nieuwe format voor de Champions League is een bestuursbeslissing", aldus Van Oostveen in De Telegraaf. Graag had hij met de KNVB een grotere stem gehad, maar dat is dus niet het geval. "Ik begrijp wel de kwetsbaarheid van de UEFA. De Europese bond onderhandelt met een pistool van de ECA op het hoofd."

Omdat er een lucratieve Super League dreigt met louter clubs uit de grootste competities van Europa, lijkt er dus gekozen te worden voor een opzet met meer clubs uit de topliga's. Hier wordt al een tijdje over vergaderd. "Michael van Praag is nauw betrokken bij die besprekingen", stelt Van Oostveen. "Hij kan goed overweg met Karl-Heinz Rummenigge van de ECA en is iemand van de consensus. Ik geloof er zeker in dat hij de boel bij elkaar houdt. Met zijn ervaring en netwerk denk ik daarom ook dat hij voor iedereen de beste kandidaat is om voorzitter van de UEFA te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen