De bizarre Argentijnse afhankelijkheid van Messi in cijfers

11 oktober 2017, 12:22   Bijgewerkt: 11 oktober 2017, 12:27

Lionel Messi is bij de start van het WK in Rusland komende zomer de enige speler die in ruim anderhalf jaar een doelpunt heeft gescoord namens Argentinië in officiële wedstrijden. De laatste die hem voorging was Ángel Di Maria. In duel met Colombia, in november 2016, maakte hij de derde en laatste goal van de Argentijnen voor Messi's heerschap.

Vanaf dat moment trof namelijk alleen Messi namens de Argentijnen nog het doel in officiële duels. De superster schoot zijn ploeg tegen Ecuador hoogstpersoonlijk naar het WK (1-3). "In Rusland gaan we alles goed maken", sprak de aanvaller na de wedstrijd van dinsdagnacht over de kwalificatie die zo moeizaam verliep voor Argentinië.

Maar dan zal De Vlo wel zijn topvorm te pakken moeten hebben. Bij aanvang van het toernooi in Rusland is hij de enige speler die in de laatste anderhalf jaar daarvoor, zes wedstrijden, een goal wist te maken - oefenwedstrijden uitgezonderd. "We hebben geluk dat de beste speler ter wereld een Argentijn is", sprak trainer Jorge Sampaoli. "Maar we moeten zorgen dat we niet te afhankelijk van Messi zijn."

Voorlopig is Argentinië dat echter wel. Sinds de aanstelling van Sampaoli maakte dus alleen Messi namens Argentinië officiële treffers. Ook in de eerdere WK-kwalificatiewedstrijden kroonde hij zich overigens als tot topscorer. Kan hij het komend jaar in Rusland dan eindelijk waarmaken en de WK-titel pakken, net als Diego Maradona deed?

De afhankelijkheid van Messi in officiële wedstrijden:

Vrijdag 24 maart 2017: Argentinië 1-0 Chili (16. Messi)

Dinsdag 28 maart 2017: Bolivia 2-0 Argentinië

Vrijdag 1 september 2017: Uruguay 0-0 Argentinië

Woensdag 6 september 2017: Argentinië 1-1 Venezuela (54. e.d. Rolf Feltscher)

Vrijdag 6 oktober 2017: Argentinië 0-0 Peru

Woensdag 11 oktober 2017: Argentinië 1-3 Ecuador (12. Messi, 20. Messi, 62. Messi)

Verdere doelpunten van WK-kwalificatie:

Lionel Messi: 3 goals

Ángel Di Maria, Lucas Pratto, Gabriel Mercado: 2 goals

Gonzalo Higuaín, Nicolás Otamendi, Ramiro Funes Mori: 1 goal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen