Bazoer: "Zeker geen degradatie om voor Jong Oranje te spelen"

10 november 2017, 23:34

Hij is pas 21 jaar, maar Riechedly Bazoer heeft al enkele bewogen seizoenen achter de rug in het profvoetbal. De middenvelder staat op zes interlands voor het Nederlands elftal, maar zijn laatste optreden dateert al van meer dan een jaar geleden. Via Jong Oranje en VfL Wolfsburg probeert hij weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal. "De Bundesliga is geschikt voor mij." 

"Ontslag van Jonker is jammer"

De speler die op 1 januari van dit jaar overstapte van Ajax naar Wolfsburg houdt echter vertrouwen in zichzelf. "Ik heb nu vier wedstrijden niet gespeeld, maar de club heeft nog altijd vertrouwen in mij. Ze hebben me natuurlijk ook voor twaalf miljoen euro gekocht. Ik ben nog een jonge speler en ik vind dat ik het ook in de Bundesliga al heb laten zien, wat onder meer blijkt uit de talent van de maand-prijs die ik een keer heb gewonnen. Ik heb vertrouwen in mezelf. Nu moet ik het op de trainingen laten zien en als ik een kans krijg, dan moet ik die pakken."

"Bundesliga is geschikt voor mij"

Dat moet dus gebeuren onder trainer Schmidt, die tot dit seizoen de trainer was van FSV Mainz 05. De Zwitser kwam onlangs in het nieuws vanwege het bericht dat hij de spelers van Wolfsburg na elke training hun tanden liet poetsen voor een beter herstel. Volgens Bazoer is dat echter helemaal niet aan de orde. "De trainer heeft op een bespreking gezegd dat zijn woorden verdraaid werden in de media. Ik heb dat over het tanden poetsen ook gelezen, maar dat is niet waar", vertelt de middenvelder.

Voordat hij zich bij Wolfsburg weer kan laten zien, moet hij vanavond (vrijdag) aan de bak met Jong Oranje. Dinsdag begon het team van Art Langeler aan de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel, maar Bazoer keerde zondag al terug naar Nederland om bij zijn familie te zijn. "Het is natuurlijk prettig om weer in Nederland te zijn. Ik zie mijn moeder niet heel vaak, maar als ik word opgeroepen kan ik altijd even een dagje naar haar en mijn familie toe."

"Jong Oranje geen degradatie"

Er is de afgelopen tijd veel gezegd en geschreven over de positie van Bazoer bij Jong Oranje. In augustus sloeg hij een oproep voor Jong Oranje in de wind omdat hij een trainingsweek bij zijn club belangrijker vond. Langeler was daar niet blij mee. "Ik ben van de insteek dat je heel graag voor een team van Nederland moet willen spelen. Als je afzegt zijn we even goede vrienden, maar ga ik niet op mijn knieën liggen om mijn best te doen om hem er weer bij te halen", zei hij tegen FOX Sports.

Om met de beloftenploeg nog uitzicht te houden op deelname aan het EK in 2019, moet er vanavond gewonnen worden van Andorra. Dat beseft Bazoer ook. "We hebben al een bespreking gehad en hebben tegen elkaar gezegd dat het een belangrijke wedstrijd is en dat we ze niet kunnen onderschatten. We moeten gefocust zijn en winnen." 

Door: Remco Jacobi[photo,110122,left,]

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen