Cocu wil records breken, maar waakt voor te veel euforie

3 november 2017, 14:48

Phillip Cocu hoopt dat PSV komende zondag tegen FC Twente records gaat breken in de Eredivisie. Bij een overwinning op de Tukkers zijn de Eindhovenaren exact een jaar ongeslagen in het eigen Philips Stadion. "We willen die serie die we hebben ingezet, voortzetten", aldus de coach.

Naast dat bijzonderheidje kan verdediger Joshua Brenet voor de vijftigste keer op rij in de Eredivisie ongeslagen blijven, mits hij in actie komt. "Dat zijn natuurlijk niet de belangrijkste vertrekpunten van ons. We willen de serie die we hebben ingezet, voortzetten. Winnen dus. Dat zal opnieuw alle energie en focus van het team vragen", aldus de oefenmeester op de clubswebsite.

Hoewel PSV de beste seizoensstart van de eeuw beleeft, waakt Cocu voor te veel euforie in Eindhoven. "Wij hebben een ploeg die met beide benen op de grond moet blijven staan. Als we allemaal gaan geloven hoe goed we wel niet zijn, is de kans groot dat het fout gaat."

Bij opponent FC Twente vond afgelopen week een trainerswissel plaats: Gertjan Verbeek is de nieuwe eindverantwoordelijke in Enschede. Cocu: "Een nieuwe trainer kan andere accenten leggen, daar moeten we ons op voorbereiden. Al moeten we natuurlijk altijd ook van onze eigen kracht uitgaan."

Locadia

Verder deelde Cocu nog mede dat aanvaller Jürgen Locadia, die momenteel in uitstekende vorm verkeert en is opgeroepen voor het Nederlands elftal, fit genoeg is om te starten tegen FC Twente. Hij trainde afgelopen week niet volledig met de A-selectie mee, maar is weer tijdig hersteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen