Van Bommel hard na blamage: "Het is een schande"

30 oktober 2018, 22:01

De bekeruitschakeling van PSV door RKC Waalwijk is een pijnlijke les voor trainer Mark van Bommel. De coach van de Eindhovenaren zag dat zijn reserves kwalitatief niet brachten wat hij verwacht had. "Ze zijn niet zo ver als we dachten dat ze waren."

De coach van de koploper koos ervoor om een compleet ander elftal de grasmat van het Philips Stadion op te sturen. Dat pakte compleet verkeerd uit, tot afgrijzen van Van Bommel. "Het is niet te verklaren", klinkt het bij FOX Sports. "Het is zwaar teleurstellend. Het kan gewoon niet dat je twee keer op voorsprong komt en toch verlies van RKC." De conclusie die Van Bommel trekt, is pijnlijk. "Ze zijn niet zo ver als we dachten dat ze waren."

Van Bommel zoekt naar verklaringen voor de wanprestatie van zijn ploeg, maar weet die maar mondjesmaat te vinden. "Het enige excuus zou kunnen zijn dat ze niet vaak spelen en niet in deze samenstelling. Maar dat mag geen excuus zijn. Het is een schande dat we niet doorgaan."

De keuze om voor een B-team te gaan in het bekertoernooi vindt Van Bommel nog altijd te rechtvaardigen. "Het was geen gok. Ik was in de veronderstelling dat ze verder waren. En dan vlieg je eruit tegen RKC. Dat mag niet. Ik had ze alle elf kunnen wisselen, alleen spits Matthias Verreth moet ik een compliment geven, en Dirk Abels. Die jongens hebben gedaan wat ze moesten doen."

?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen