Van der Vaart: "Je zag bij Ajax al de maniertjes van Bazoer"

5 februari 2019, 08:43

Riechedly Bazoer is, om het voorzichtig uit te drukken, niet goed begonnen aan zijn periode bij FC Utrecht. De middenvelder werd in zijn eerste wedstrijd al tijdens de pauze gewisseld en kreeg afgelopen weekend tegen PEC Zwolle een rode kaart na afloop van het duel. Rafael van der Vaart is niet verbaasd.

De voormalig middenvelder herkent zichzelf in Bazoer, die al op jonge leeftijd als een groot talent werd gebombardeerd bij Ajax. "Ik dacht zelf ook dat ik de koning was in het begin bij Ajax'', zei Van der Vaart maandag volgens het Algemeen Dagblad. De inmiddels gestopte middenvelder haalt een voorbeeld uit zijn eigen carrière aan. "Onder Ronald Koeman weigerde ik zelfs een keer linksbuiten te staan. 'Zet me dan maar op de bank,' zei ik, terwijl het nota bene tegen Bayern München was."

"Kon natuurlijk helemaal niet, dat gedrag. Ik was notabene aanvoerder", vertelt hij met een glimlach. "Gelukkig had ik mijn vader thuis die me wel effe een 'tikkie' gaf: normaal doen jij. Je omgeving is zo belangrijk daarin. Bij Bazoer zag je het bij Ajax al, meteen maniertjes. Daarom geniet ik van zo'n Steven Bergwijn bij PSV. Die gaat óók als een speer, maar hij lijkt me toch een rustige, normale gozer in de groep.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen