Gesteggel over Mühren: "Definitieve transfer is lastig"

12 juni 2020, 18:10   Bijgewerkt: 12 juni 2020, 21:02
Foto: © ProShots

Robert Mühren werd afgelopen seizoen topscorer van de Eerste Divisie en scoorde liefst 26 keer in 29 duels. Toch gooide de coronacrisis roet in het eten en promoveerde hij met SC Cambuur niet naar de Eredivisie, ondanks een topjaar in de Eerste Divisie. Graag keert hij komend seizoen terug in Leeuwarden, maar het is nog de vraag of dat realistisch is.

De 31-jarige spits heeft namelijk nog contract voor een jaar bij Zulte Waregem, dat een transfersom voor hem wil ontvangen. Of Cambuur die som kan en wil betalen, is nog niet duidelijk. Zaakwaarnemer Martin van Ophuizen spreekt tegenover Voetbal International over een gecompliceerde situatie. "Een definitieve transfer is voor alle partijen een lastiger verhaal", legt hij uit. "We zijn aan het kijken waar de mogelijkheden liggen, maar het is afwachten. Op dit moment is de markt moeilijker dan ooit, vanwege de huidige coronasituatie. We zitten in de wachtkamer."

Eerder toonde ook FC Volendam interesse in de spits, die graag weer aan de slag gaat in Friesland. "Robert heeft al aangegeven dat hij openstaat voor een verlengd verblijf bij Cambuur. Dat heeft ook alles te maken met dat het seizoen niet is afgemaakt", zegt Van Ophuizen. "In die groep leeft heel sterk het gevoel: wij willen het samen doen en alsnog promoveren. Robert heeft dat ook uitgesproken. Maar het moet wel realiseerbaar zijn, daar heb je meerdere partijen voor nodig. Op dit moment zijn we nog niet zo ver."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen