AZ treedt aan in zomerstorm: "Het lijkt wel symbolisch"

26 augustus 2020, 07:36

Alsof het zo moet zijn: AZ speelt de eerste officiële wedstrijd van het seizoen tijdens de eerste zomerstorm van het jaar. "Toen het dak een jaar geleden instortte, was het augustus en nú, met de volgende storm op komst, is het wéér augustus", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn in aanloop naar het Champions League-duel met Viktoria Plzen.

"Het lijkt wel symbolisch", zegt Eenhoorn in De Telegraaf. AZ trapt woensdagmiddag om 16.30 uur af. Dit vroege tijdstip is omdat er vanwege de herstelwerkzaamheden aan het stadion nog geen lichtmasten zijn. Op dat moment is de ergste storm kracht afgenomen, maar worden er nog steeds windstoten van 90 kilometer per uur verwacht. "Dat maakt voetballen er niet makkelijker op."

Eenhoorn verzekert dat alles veilig is. "Er ligt niks meer los in het stadion. En de stellages op de hoofdtribune staan hartstikke stevig, zullen niets van de storm te duchten hebben. Geloof me, ik ben inmiddels een aardige expert op dit gebied geworden. De wind komt van het westen, vanachter de hoofdtribune. Daar zal weinig overlast zijn. De 'overkant' daarentegen ligt vol in de wind."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen