Inspiratieloos FC Utrecht gaat hard onderuit in Almelo

1 november 2020, 14:16

FC Utrecht heeft zondagmiddag kansloos met 4-1 verloren in een uitduel tegen Heracles Almelo. Na een blunder van Thijmen Nijhuis kwam Heracles al vroeg op 0-1 via Rai Vloet. Utrecht miste de felheid om Heracles ook maar enige pijn te kunnen doen en zag de thuisploeg op slag van rust op 0-2 komen. In de tweede helft was de aanvalsdrang van de Domstedelingen groter, maar grote kansen ontstonden er niet. Via een benutte strafschop van Gustafson leek FC Utrecht terug in de wedstrijd te komen, maar toen Vloet zijn hattrick completeerde, was de wedstrijd beslist.

Nadat Eljero Elia in de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht eindelijk zijn basisdebuut voor de Domstedelingen maakte, mocht de oud-speler van Juventus nu ook in de Eredivisie zijn basisdebuut maken. Daarnaast keerde bij de nummer acht van de Eredivisie-ranglijst ook Willem Janssen terug op de reservebank na een langdurige blessure.

De tegenstander van vandaag, Heracles Almelo, zag Robin Pröpper terugkeren na een coronabesmetting, maar miste trainer Frank Wormuth en Orestis Kiomourtzoglu vanwege een positieve coronatest. Daarnaast kampten de Almelöers met een keeperprobleem; wegens afwezigheid van Janis Blaswich en Michael Brouwer nam derde keeper Koen Bucker vandaag de honneurs waar.

Het duurde tot minuut 37 totdat de jonge keeper zijn eerste redding hoefde te verrichten toen Django Warmerdam een bal voorslingerde. FC Utrecht was dan ook niet in staat enig gevaar te stichten, en het spel van de Domstedelingen was bijna lamlendig te noemen. Passes verdwenen vaak ongevaarlijk over de achterlijn of werden gemakkelijk onderschept door de Heracles-verdediging. Daarnaast waren de Domstedelingen weinig balvast en lieten ze de bal makkelijk van zich afsnoepen. Omdat het bij de uitploeg totaal niet liep, kon Heracles gemakkelijk het spel maken. De ploeg had de teugels stevig in handen liet de bal vaak rustig rondgaan, en vond makkelijk de ruimtes, waarbij Vloet een belangrijk aanspeelpunt was. Er ontstonden enkele kansen, maar daar werd soms iets te onstuimig mee omgesprongen door de Heracles-aanval.

Omdat de thuisploeg al in de tweede minuut op voorsprong kwam na een blunder van keeper Nijhuis, leek het echter niet heel erg dat de thuisploeg de handvol aan kansen die ze kregen niet afmaakten. Het vroege doelpunt werd gemaakt door Rai Vloet, die de bal voor zijn voeten kreeg toen Nijhuis de bal onder zich door zag gaan, en het leder daarna zo ongeveer binnenliep. Op slag van rust viel ook de 2-0, maar ditmaal waren het de verdedigers van Utrecht die opzichtig in de fout gingen. Nadat Silvester van der Water zelf de aanval opzette, kreeg hij na een goede voorzet van Vloet de bal terug aan de rechterkant van het strafschopgebied. Iedereen leek hem uit het oog te zijn verloren, want de goed spelende rechtsbuiten kon de bal vogelvrij in koppen, waarmee hij de kopzorgen van John van den Brom nog meer vergrootte.

Er zal in de rust een donderspeech moeten hebben geklonken van de Utrecht-coach, die ook zijn onvrede toonde drie wissels door te voeren en daarmee de gehele rechterkant te vervangen. Dit leidde tot meer aanvallende drang, maar omdat de Heracles-verdediging goed opgesteld stond, konden er geen gevaarlijke passes worden gegeven en bleven grote kansen uit. De thuisploeg bleef ondertussen wachten op onnauwkeurigheden bij FC Utrecht, en kwam er op deze manier enkele malen goed uit. Toch waren het de Domstedelingen die scoorden, en daarmee terug in de wedstrijd kwamen. De ingevallen Gyrano Kerk leek de bal na een counter te verliezen, maar nadat Tim Breukers de bal slecht terugkopte en Marco Rente Bart Ramselaar omver liep, kreeg FC Utrecht een strafschop. Dit buitenkansje werd door Simon Gustafson verzilverd, waardoor de hoop een goed resultaat in Utrechtse harten terugkeerde.

Deze hoop werd door Vloet enkele minuten later weer de grond in geboord, toen zijn poging door Willem Janssen ongelukkig van richting werd veranderd en zo over de reeds neergevallen Nijhuis vloog. Daarna ging Utrecht naarstig op zoek naar een nieuwe aansluitingstreffer. Even later deed een nieuw doelpunt van Vloet, die na een goede combinatie de rebound van het schot van Adrian Szöke binnenschoot, de laatste hoop in Utrechtse harten wegvloeien.

FC Utrecht probeerde het daarna nog wel, en kwam met hoekschoppen en vrije trappen dichtbij, maar scoorde niet meer. Zo boekt Heracles een fijne overwinning, terwijl FC Utrecht flinke kopzorgen heeft richting de wedstrijd tegen Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Koen Bucker 6; Jeff Hardeveld 6,5, Mats Knoester 6,5, Marco Rente 6, Tim Breukers 6,5; Teun Bijleveld 6, Rai Vloet 8,5, Lucas Schoofs 5,5; Luca de la Torre 6 (87. Delano Burgzorg -), Adrián Szöke 6 (79. Sinan Bakis -), Silvester van der Water 6,5 (91. Jeremy Cijntje -).

FC Utrecht: Thijmen Nijhuis 5,5; Django Warmerdam 5, Justin Hoogma 5, Tommy St. Jago 5 (46. Willem Janssen 5), Mark van der Maarel 4 (46. Giovanni Troupée 5); Simon Gustafson 5, Sander van de Streek 5, Adam Maher 5; Eljero Elia 5 (57. Othman Boussaid 5), Moussa Sylla 4,5 (46. Gyrano Kerk 6), Bart Ramselaar 5 (79. Joris van Overeem -).

Man of the match: Rai Vloet

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen