Hake wil goed figuur slaan en revanche nemen op Heracles

15 januari 2021, 19:52   Bijgewerkt: 15 januari 2021, 20:08
Foto: © ProShots

René Hake bevindt zich met FC Utrecht in een lastige fase. Sinds hij het roer overnam van John van den Brom won de ploeg pas één wedstrijd. Zaterdagavond zal het anders moeten tegen Heracles Almelo. Hake hoopt dan revanche te nemen voor de 4-1 nederlaag tegen die club eerder dit seizoen.

"Ik proef wel revanchegevoelens", erkende Hake in gesprek met De Telegraaf. "De vorige keer hebben we kansloos verloren. Je moet nu laten zien dat je dat niet accepteert." Dan zal het wel anders moeten dan de afgelopen tijd. Dinsdag werd tegen Vitesse opnieuw verloren (1-0), waarna [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378465/spelersbus-fc-utrecht-opgewacht-na-verlies-het-is-menens/,_blank,de spelersbus werd opgewacht]. "Wij zijn niet tevreden over de situatie waar we in zitten", was Hake duidelijk.

De trainer ging verder. "Als je tegen Vitesse, wat wel een prima ploeg is, niet thuis geeft, dan blijf je achter de feiten aanlopen. Dat is iets wat er echt uit moet. Anders wordt het heel lastig om wedstrijden te winnen. In zo'n lange reeks maar één keer winnen, dat kan natuurlijk niet. Dat moeten we echt doorbreken. We hebben onszelf in deze situatie gemanoeuvreerd. Nu wordt het weer eens tijd dat we een goed figuur gaan slaan en wedstrijden gaan winnen."

Tegen Heracles kan Hake wel beschikken over aanwinst Hidde ter Avest, die deze week overkwam van het Italiaanse Udinese. De trainer leek te hinten op een basisplaats voor de rechtsback. "Het is een poosje geleden dat hij langdurig heeft gespeeld, maar hij is fit en we hebben hem niet voor niks gehaald. Het moge duidelijk zijn dat je niet iemand haalt om op de bank te laten zitten."

FC Utrecht trapt morgen in eigen huis om 20.00 uur af tegen Heracles Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen