Opluchting in De Galgenwaard: "We zaten in een lastige situatie"

16 januari 2021, 23:51
Opluchting in De Galgenwaard:

René Hake is opgelucht dat zijn FC Utrecht eindelijk weer eens drie punten kan beschrijven. In eigen stadion werd met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo en dat leidt tot tevredenheid in Stadion Galgenwaard. De zege moet de opmaat zijn naar meer overwinningen. Utrecht staat immers nog altijd in het rechterrijtje.

"Vandaag leek alles te kloppen en daar zaten we wel op te wachten", gaf Hake toe in gesprek met ESPN. "We wisten dat er druk op stond en er moest gewonnen worden. Dan kan dit alleen maar tot blijheid leiden. We hadden een punt bereikt waarop het echt niet zo verder kon gaan. Dan wordt niemand gespaard. Daar wilden we graag een punt achter zetten. Uiteindelijk zijn we hier heel blij mee, maar het gaat ook om het gevolg. Er zal nog een tandje bij moeten, want we hebben meer te winnen."

Debutant Hidde ter Avest maakte direct een goede indruk bij zijn nieuwe werkgever. "Ik heb twee keer meegetraind en als ik dan begin met een overwinning, dan ben ik tevreden. Ik kan vooruit nog meer brengen, maar in de tweede helft merkte ik dat mijn energie behoorlijk weg was", aldus de nieuweling, die de weg omhoog in wil slaan. "We zaten in een lastige situatie en hebben een goede stap gezet richting een goede reeks. Als je naar onze selectie kijkt dan zit daar gewoon heel veel voetbal in."

Lees ook: FC Utrecht profiteert optimaal van blunders Heracles

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen