'Dortmund haalt Isak niet terug, interesse in PSV-duo blijft'

20 juni 2021, 09:40

Borussia Dortmund is niet van plan om Alexander Isak terug naar Duitsland te halen. De spits speelt inmiddels bij Real Sociedad, maar de Duitse grootmacht kan hem deze zomer voor een bedrag van dertig miljoen euro terugkopen. Dat gaat volgens Kicker echter niet gebeuren en dus blijft men kijken naar alternatieven.

Isak werd in de zomer van 2019 voor 6.5 miljoen euro verkocht aan Sociedad, waar hij de afgelopen twee seizoenen een uitstekende indruk maakte. Dortmund zou hem terug naar het Signal Iduna Park kunnen halen als stand-in voor Erling Haaland. De club gaat geen gebruik maken van die clausule omdat het dertig miljoen te gortig vindt. Isak lijkt dus gewoon in Spanje te blijven. Hij heeft in het Estadio Anoeta een contract tot medio 2024.

Bij de ploeg uit San Sebastian is Isak een belangrijke schakel. Momenteel is hij met Zweden actief op het EK. Komende woensdag wacht de laatste groepswedstrijd tegen Polen. Na het EK lijkt Isak zich dus gewoon weer te melden bij Sociedad. Dortmund blijft echter zoeken naar versterkingen en heeft ook twee PSV'ers op het verlanglijstje staan. Volgens diverse media in Duitsland worden Donyell Malen en Noni Madueke nog altijd in de gaten houden.

Lees ook: 'Borussia Dortmund wil naast Malen nóg een PSV'er'

Eerder deze week werd de interesse in de spelers van PSV al bekend. Het is echter de vraag hoe serieus en concreet die belangstelling. Dat zal ook afhankelijk zijn van de toekomst van Jadon Sancho, die waarschijnlijk naar Manchester United vertrekt. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Dortmund zich nog niet gemeld bij PSV. De Eindhovenaren hopen sowieso een flinke bedrag over te houden aan de eventuele verkoop van beide spelers.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen