Teruggekeerde Onana bijt flink van zich af: "Verhalen zijn bullshit"

25 november 2021, 09:36

Na tien eenzame maanden stond Andre Onana woensdagavond tegen Besiktas (1-2 winst) voor het eerst weer onder de lat bij Ajax. Na de wedstrijd blikte de doelman uit Kameroen bij Ziggo Sport terug op de roerige tijd die achter hem ligt.

In februari werd namelijk bekend dat Onana door een dopingschorisng lang buitenspel zou staan. "Maar ik wist vier maanden van tevoren al dat die schorsing eraan zat te komen",  begint Onana, die zijn aflopende contract in Amsterdam weigert te verlengen. "Ik had een gesprek met Marc Overmars, Edwin van der Sar en de trainer (Erik ten Hag, red.). Zij zeiden toen tegen mij: Andre, je moet hiermee zien te dealen. Dus ik bleef gewoon keepen, terwijl ik wist dat ik daarna lange tijd toe zou moeten kijken. Ik moest in de tussentijd me gewoon blijven inzetten voor het team, maar dat was niet eenvoudig."

Later werd bekend dat Onana één jaar niet meer in actie mocht komen. Een flinke klap voor de 25-jarige keeper. "Het was moeilijk voor mij, mijn familie en vrienden. Voor mijn ouders was het ook vreselijk. Dat was shit. Hoe moest ik dit aan mijn vader uitleggen?"

Lees ook: Onana dolblij na onverwachte rentree: "Ik was wel verbaasd"

Onana keepte niet, maar verdween niet van de aardbodem. Zijn naam werd afgelopen zomer namelijk aan diverse clubs gelinkt. "Daar wil ik het al langer over hebben: ik was in Salou (voor individuele training, red.), elke dag kwam er een artikel over mij. Dan was het Arsenal, dan was het Lyon, pfff... Daar word ik wel moe van, de media menen mij te moeten informeren over mijn eigen leven, kom op zeg. Of ik een akkoord heb met een andere club? Ik heb nu nog een contract bij Ajax. Het is bullshit."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen