De Keijzer debuteert onder Utrecht-lat tegen Ajax: "Blijheid, trots"

15 januari 2022, 11:03

FC Utrecht treedt zondag met een nieuwe naam onder de lat aan tegen Ajax: Fabian de Keijzer maakt zijn debuut voor de Domstedelingen. De 21-jarige sluitpost kreeg in de winterstop te horen dat hij de nieuwe eerste keeper is ten koste van Maarten Paes.

"Een mooie pot om mee te beginnen", vertelt De Keijzer in gesprek met Voetbal International. Wat er door hem heen ging toen trainer René Hake hem het nieuws vertelde? "Blijheid, trots. Echt van alles. Je bent natuurlijk heel blij maar op dat moment weet je niet zo heel goed wat je moet zeggen. Maar je bent wel heel blij dat het moment er is en dan ga je trainen met een goed gevoel (…) Ik was heel blij toen ik het hoorde. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje verbaasd was, dat ik het niet op dit moment aan zag komen."

Dat zijn eerste minuten onder de lat in FC Utrecht 1 uitgerekend tegen Ajax zijn, maakt het voor De Keijzer extra bijzonder. "Dat wist ik natuurlijk al. Het is alleen maar mooi dat het meteen zo'n wedstrijd is. Het is een wedstrijd waarin ik mezelf kan laten zien. Jammer dat het zonder publiek is, maar dat is nu eenmaal de tijd waarin we leven."

Lees ook: 'Gepasseerde Utrecht-doelman Paes dicht bij overgang naar MLS'

De doelman durft te dromen van meer. "Ik denk dat iedereen wel dromen heeft. Eerst wil ik eerste keeper blijven met FC Utrecht en Europees voetbal halen. Het seizoen goed afsluiten. Volgend seizoen ook weer een mooi seizoen en dan zien we wel hoe het loopt. Misschien wil je over een paar jaar wel de stap maken naar het buitenland. Naar de Premier League is een droom bijvoorbeeld, of de Spaanse competitie zou ook heel mooi zijn."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen