Manchester City maakt komst 'nieuwe Agüero' bekend

31 januari 2022, 15:55

Manchester City heeft de vervanger van Sergio Agüero binnen. Julian Álvarez heeft een contract tot medio 2027 getekend bij de Engelse topclub nadat hij indruk heeft gemaakt bij River Plate. Hij wordt de rest van dit seizoen nog wel verhuurd aan de Argentijnse topclub. Zeventien miljoen euro ontvangt de club.

"Julian is een speler die we al een tijdje in de gaten houden. Hij kan op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten. We geloven dat hij een van de grootste talenten van Zuid-Amerika is", vertelt voetbaldirecteur Txiki Begiristain namens Manchester City weten. "Ik ben blij dat we hem naar Manchester City halen, wij geloven dat we hem kunnen helpen in zijn ontwikkeling."

Real Madrid, Manchester United, Juventus, Valencia, Real Sociedad, Aston Villa en Ajax werden ook genoemd als mogelijke bestemming voor het toptalent. De Argentijnse spits wist in 21 wedstrijden achttien doelpunten te maken en gaf daarnaast zes assists. In het verleden mocht hij al op proef komen bij Real Madrid, maar destijds bleef hij zijn oude club trouw. Nu levert hij River Plate dus een mooi geldbedrag op.

Bij Manchester City moet hij Sergio Agüero doen vergeten, die afgelopen zomer transfervrij vertrok uit Engeland. De aanvaller verkaste naar FC Barcelona, waarna City contact opnam met Tottenham Hotspur voor de diensten van Harry Kane. In de zomer kwamen de partijen er niet uit, waardoor de focus in deze winter is verplaatst richting de Argentijnse aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen