Voor deze straf komt Vloet in aanmerking na dodelijk ongeval

24 januari 2022, 09:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rai Vloet moet rekening houden met een flinke straf na het dodelijke ongeval dat hij vorig jaar veroorzaakte op de A4. De middenvelder van Heracles Almelo reed ruim zeventig kilometer per uur te hard en had bovendien te veel alcohol in zijn bloed. De straffen voor zulke ongelukken zijn de laatste jaren strenger geworden.

Volgens De Telegraaf is er vooralsnog geen exacte strafeis te plakken op het dodelijke incident dat Vloet veroorzaakte, omdat er daarvoor nog te weinig details bekend zijn. Duidelijk is echter dat het niet gaat om moord of doodslag. In die vormen van misdaad moet er namelijk opzet in het spel zijn, iets wat bij Vloet niet het geval leek. 

Vloet zal waarschijnlijk worden gestraft voor dood door schuld. "Heel cru gezegd: het gaat om het rijgedrag. Het gevolg is niet allesbepalend voor de schuld, hoe tragisch ook", vertelt advocaat Richard van der Weide. "Er moet sprake zijn van een opeenstapeling van laakbare feiten voordat de rechter uitgaat van grove schuld en een gevangenisstraf oplegt."

Het is bovendien de vraag of Vloet al over een strafblad beschikt. Dat zou zijn straf nu zwaarder kunnen maken. Vloet deed er in ieder geval goed aan door niet te vluchten na het ongeluk. "Voor zover ik het nu kan beoordelen mag hij zijn handjes dichtknijpen als hij wegkomt met de maximale taakstraf van 240 uur en een forse voorwaardelijke gevangenisstraf."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen