Manchester City heeft beet: nieuwkomer op komst voor PSV?

18 februari 2022, 09:04

Manchester City staat op het punt om de zeventienjarige Sávio over te nemen van Atlético Mineiro. Dat is mogelijk ook goed nieuws voor PSV, aangezien de Engelse topclub hem meteen wil verhuren aan de Eredivisionist. Op die manier kan hij rustig wennen aan de Europese voetbalstijl.

Dat meldt Fabrizio Romano. De club uit Manchester heeft deze week een bod van 6,5 miljoen euro neergelegd bij de Braziliaanse club. Dat bod is geaccepteerd en kan via bonussen verder oplopen. Daarnaast is er een doorverkooppercentage afgesproken, waardoor Atlético Mineiro ook in de toekomst nog profijt kan hebben van het toptalent.

In eerste instantie wordt de aanvaller nog niet gezien als belangrijke speler voor City. De voetballer is nog extreem jong en de concurrentie bij de Premier League-koploper is moordend. Daarom zochten de Engelsen een club waar de Braziliaan tijdelijk kan spelen. Romano meldde eerder al dat PSV daarvoor een serieuze optie is. Het voordeel van de Eindhovenaren is dat hij in eerste instantie bij de beloftenploeg kan aansluiten in de Keuken Kampioen Divisie. Mocht hij het dan heel goed doen, kan hij alsnog de stap maken naar de hoofdmacht.

De aanvaller vliegt op korte termijn naar Engeland om zijn medische keuring te doen. Doorstaat hij die, dan kan hij zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract. Daarmee troeft Manchester City onder andere Arsenal, RB Leipzig en Red Bull Salzburg af. Die clubs hadden ook interesse in het toptalent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen