Buijs heeft nieuwe klus als trainer te pakken en gaat naar België

20 mei 2022, 23:00
Buijs heeft nieuwe klus als trainer te pakken en gaat naar België

Danny Buijs gaat naar alle waarschijnlijkheid aan de slag in de Jupiler Pro League. De trainer vertrekt deze zomer bij FC Groningen en laat daarmee dus ook de Eredivisie achter zich. Buijs gaat namelijk zijn handtekening zetten onder een contract bij KV Mechelen.

Volgens onder meer Voetbal International, De Telegraaf en Het Nieuwsblad staat niets een samenwerking tussen beide partijen nog in de weg. Buijs gaat in Mechelen een contract voor onbepaalde tijd tekenen bij de club, die volgens HLN erg gecharmeerd is van de Nederlander. Hij wordt de opvolger van Wouter Vrancken, die op het lijstje van KRC Genk staat.

Mechelen wilde in eerste instantie graag Jonas De Roeck of Jonas Ivens naar de club halen. Zij bleken echter niet haalbaar en dus werd er snel geschakeld naar Buijs. Hij zit momenteel namelijk zonder werkgever, aangezien hij is vertrokken bij Groningen. De afgelopen vier seizoenen stond de oefenmeester uit Alblasserdam voor de groep in De Euroborg.

Het is nog even afwachten voor Buijs. Mechelen moet immers eerst zeker weten dat Vrancken naar Genk vertrekt, voordat de ex-trainer van Kozakken Boys naar het AFAS Stadion Achter de Kazerne wordt gehaald. Mechelen eindigde het reguliere seizoen in de Jupiler Pro League als zevende. De club slaagde er niet in om via de play-offs een Europees ticket te pakken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen