"Louis van Gaal is de allerbeste trainer die ik ooit heb gehad"

11 juni 2022, 09:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal maakt ook in zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal indruk. De oefenmeester is al 28 duels ongeslagen met Oranje en Jari Litmanen – die in het verre verleden ook samenwerkte met de trainer – is dan ook vol lof. "Louis van Gaal is de allerbeste trainer geweest die ik ooit heb gehad."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over Van Gaal. "Ik ben ervan overtuigd dat Nederland wereldkampioen kan worden met hem. In 2014 op het WK in Brazilië ging het ook lekker. Jammer van de penalty's in de halve finale", stelt de voormalig middenvelder van onder meer Ajax en FC Barcelona. Dat de Fin zo'n succesvolle loopbaan heeft gehad, is onder meer te danken aan zijn samenwerking met Van Gaal.

"Het was precies het goede moment. Van Gaal begon als trainer. Na Marc Overmars was ik zijn tweede aankoop. Dennis Bergkamp was toen nog de nummer 10. Van Gaal zei na mijn komst: 'Je hebt een jaar de tijd om uit te groeien tot opvolger van Bergkamp, want hij gaat sowieso weg.' Als ik er meteen had moeten staan en het had moeten uitvechten met Bergkamp, was het een heel andere situatie geweest. Ik heb rustig in het elftal kunnen komen", blikt Litmanen terug.

Lees ook: Van der Gijp en Derksen kritisch op Oranje-spelers: "Middelmatig"

Dat het Nederlands elftal dus weer bij zijn oude leermeester uitkwam, was voor Litmanen geen verrassing. "Ik denk dat hij de goede keuze is voor het WK. Hij heeft veel kritiek gehad in Nederland, Spanje en Engeland, maar hij is een toptrainer. Dat zie je wel aan de resultaten die hij heeft behaald. Hij is ook niet voor niets twee keer teruggehaald bij het Nederlands elftal. En je ziet dat de resultaten meteen weer beter zijn geworden. Het zou mooi zijn als hij bij zijn laatste kunstje Nederland wereldkampioen kan maken. Dat zou ik hem heel erg gunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen