Dit zou Louis van Gaal verdienen als bondscoach van Oranje

22 juli 2022, 13:45
Foto: © ProShots

Louis van Gaal is een van de bestbetaalde bondscoaches van de deelnemende landen aan het WK in Qatar. Finance Football claimt te weten welk salaris de 32 trainers krijgen. Slechts vier bondscoaches zouden meer verdienen dan Van Gaal.

Hansi Flick is met een jaarsalaris de bestbetaalde bondscoach. De keuzeheer van Duitsland zou jaarlijks 6,5 miljoen euro opstrijken. Gareth Southgate volgt op de tweede plaats met een jaarsalaris van 5,8 miljoen euro. Didier Deschamps (Frankrijk - 3,8 miljoen euro) en Tite (Brazilië - 3,6 miljoen euro) completeren de top-vier.

Daarna is het de beurt aan Van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal, die na het WK wordt opgevolgd door Ronald Koeman, zou jaarlijks 2,9 miljoen euro opstrijken. Dat is evenveel als Gerardo Martino, de bondscoach van Mexico. Lionel Scaloni (Argentinië - 2,6 miljoen euro), Félix Sánchez Bas (Qatar - 2,4 miljoen euro), Fernando Santos (Portugal - 2,25 miljoen euro) en Murat Yakin (Zwitserland - 1,6 miljoen euro) behoren ook tot de tien bestbetaalde bondscoaches op het WK.

De schatting van Finance Football is een stuk hoger dan die van Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. Hij gaf vorig jaar aan dat de KNVB de bondscoach van Oranje 1,2 miljoen euro betaalt. De claim van zowel Finance Football als Driessen is overigens niet officieel bevestigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen