Cillessen lijkt belofte te hebben bij Oranje: "Daarin ben ik de enige"

30 september 2022, 17:59

Jasper Cillessen kwam in de afgelopen interlandbreak geen minuut in actie in het Nederlands elftal, toch verwacht de sluitpost 'gewoon' de eerste keeper te zijn op het WK in Qatar. De goalie heeft namelijk iets dat al zijn concurrenten nog niet hebben: "Ik ben de enige die nog toernooi-ervaring heeft, die neem ik mee."

Dat vertelt een wel heel optimistische Cillessen tegenover de NOS. Helemaal bevestigen doet Cillessen niet dat hij het vertrouwen heeft gekregen, maar de goalie spreekt meermaals uit dat hij in elk geval hoopt fit te blijven. "Als ik de komende zeven wedstrijden doortrek, dan gaat het een mooie winter worden", lijkt hij bijna al het vertrouwen te hebben gekregen van bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frank Hoek.

Toch deed concurrent Remko Pasveer het de laatste wedstrijden in Oranje uitstekend en hield hij zowel tegen Polen als ook tgen België de nul. "Ja, dat was een kleine domper", doelde Cillessen op het feit dat hij tweemaal op de bank zat in de afgelopen interlandbreak. Toch gaat het goed met de doelman. "Ik zit lekker in mijn vel en ik voel me goed." Zonder speeltijd zo optimistisch zijn, lijkt bijna op een belofte vanuit de Oranje-leiding. 

Lees ook: Volgende keepersoptie Van Gaal genoemd

Cillessen stelt dat de keepersstrijd meer iets is in de media en dat de doelmannen onderling een goede relatie hebben. Ook is hij meer ervaren dan in 2014, dus gaat hij anders om met de concurrentiestrijd. "Ja, natuurlijk. Voor het WK in Brazilië was het wel een andere situatie dan bij dit WK. Ik weet inmiddels hoe het gaat." Naast Pasveer zijn Justin Bijlow, Andries Noppert en Mark Flekken de belangrijkste concurrenten van Cillessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen