Gepasseerd tweetal nog in beeld voor WK-deelname Oranje

12 oktober 2022, 00:06

Donyell Malen (23) krijgt de laatste weken weer volop speeltijd bij zijn club Borussia Dortmund. Zo had hij dinsdagavond wederom een basisplaats in het Champions League-duel met Sevilla (1-1). Het is de technische staf van het Nederlands elftal niet ontgaan, vertelde assistent-bondscoach Danny Blind eerder deze dinsdagavond bij Ziggo Sport. 

"We houden hem in de peiling", vertelde Blind over de laatste keer nog afwezige Malen. De spits is echter niet de enige aanvaller die er al een tijdje niet bij was in Oranje maar nu, vlak voor het WK, weer de kop opsteekt: "En er zijn meer van dat soort jongens, Danjuma begint nu bijvoorbeeld weer te spelen bij Villarreal", vertelde Blind.  Danjuma speelde ook lange tijd niet, maar scoorde vorige week zijn eerste doelpunt van het seizoen in het Conference League-treffen met Austria Wien (5-0). 

De laatste keer ontbrak ook PSV-spits Luuk de Jong bij de Oranjge-selectie vanwege blessureleed. Memphis Depay viel voortijdig weg en daardoor werd Brian Brobbey door Louis van Gaal bij de selectie gehaald. Cody Gakpo, Steven Bergwijn, Wout Weghorst, Vincent Janssen en Steven Berghuis - al wordt hij meer als middenvelder gebruikt - zijn de concurrenten voor Malen en Danjuma.

Lees ook: Herstelde Malen sprak Van Gaal: "Belangrijk dat ik speel"

Malen maakte mede vanwege blessureleed in maart van dit jaar zijn laatste minuten in Oranje. Hij deed dat in het oefenduel met Duitsland (1-1). Onder Frank de Boer, de voorganger van Louis van Gaal als bondscoach, was hij nog geregeld basisspeler. Op het EK van 2021 kwam hij zelfs in alle vier de wedstrijden in actie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen