Zware knieblessure Gulácsi biedt kansen voor oud-Heraclied

5 oktober 2022, 23:48
Foto: © ProShots

De zege van RB Leipzig tegen Celtic heeft een zwart randje gekregen. Doelman Péter Gulácsi viel vroeg in de wedstrijd uit en heeft een zware knieblessure opgelopen, zo blijkt nu.

Voor Gulácsi duurde de wedstrijd tegen Celtic slechts tien minuten. De Hongaarse doelman verdraaide zijn knie en kon daarna niet verder. Leipzig heeft na afloop van de 3-1 overwinning op Celtic bekendgemaakt dat Gulásci een kruisbandblessure heeft opgelopen en voorlopig uit de roulatie zal zijn.

Dat biedt kansen voor Janis Blaswich. De 31-jarige doelman, die vorig seizoen met Heracles Almelo uit de Eredivisie degradeerde, is de reservekeeper van Leipzig. Hij viel woensdag dan ook in toen Gulácsi uitviel. Naar verwachting zal Blaswich de komende tijd nog veel vaker zijn opwachting maken onder de lat.

Blaswich, die eerder dit seizoen ook al twee wedstrijden in de Bundesliga en een in de DFB-Pokal keepte, kreeg tegen Celtic een doelpunt om de oren. Het deerde Leipzig niet, want dankzij doelpunten van Christopher Nkunku en André Silva (twee keer) werd de eerste Champions League-zege van het seizoen geboekt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen