Engeland maakt geen fout en laat Oranje opgelucht ademhalen

29 november 2022, 21:56   Bijgewerkt: 29 november 2022, 22:18

Engeland heeft zich dinsdagavond op overtuigende wijze verzekerd van een plekje in de achtste finales van het WK. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate rekende met 0-3 af met buurman Wales, dat zodoende uitgeschakeld is. Engeland neemt het in de volgende ronde op tegen Senegal.

Zijn collega aan de andere zijde, Jordan Pickford, had nog minder te doen. Wales toonde veel strijdlust, maar had niets in de melk te brokkelen. Cymru was tegen de grote rivaal erg onzorgvuldig en kwam niet van eigen helft af. Naarmate de rust naderde lukte dit mondjesmaat, maar door de grotere ruimtes nam ook de dreiging van Engeland toe. Een halve omhaal van Rashford en een wild schot van Harry Maguire vlogen naast, waarna een lepe kopbal van John Stones kort voor rust maar ternauwernood gered kon worden door Ward.

Kort na rust beslisten The Three Lions in korte tijd de wedstrijd. De openingstreffer werd gemaakt door Rashford, die vanaf een meter of twintig een vrije trap goed binnenkrulde. Luttele minuten later maakte ook Phil Foden zijn eerste WK-goal, toen hij na matig Welsh uitverdedigen een voorzet van Harry Kane binnenschoot. Wales poogde vervolgens snel iets terug te doen, maar Kieffer Moore kon Pickford tot tweemaal toe niet verschalken. Y Dreigiau kreeg van Engeland meer de bal en trok verder naar voren, maar moest hierbij ook meer ruimtes laten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen