Engelse media vol lof voor Ziyech ondanks bekeruitschakeling

10 november 2022, 11:53

Chelsea sneuvelde woensdagavond in het League Cup-toernooi tegen Manchester City (2-0). Hakim Ziyech kreeg in het duel waarin bij beide teams veel vaste krachten ontbraken pas zijn tweede basisplaats van het seizoen, maar maakte in de kleine zeventig minuten die hem gegund waren wel indruk op de Engelse media.

The Sun geeft de 29-jarige Ziyech een 7 voor zijn optreden. 'Hij probeerde het spel telkens te versnellen als hij de bal kreeg', motiveert de krant het goede cijfer voor de oud-speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax. Football London is lyrisch over de kwaliteiten van de middenvelder: 'Ziyech toonde momenten van pure klasse met de bal aan zijn voeten', schrijft het. 'Hij zou misschien wel meer impact op de wedstrijd moeten hebben', is het tevens kritisch.

Daarmee doelt het vooral op de schitterende actie waarmee Ziyech na ruim een uur zijn medespeler Lewis Hall een grote kans op de aansluitingstreffer bood. Bij de achterlijn speelde Ziyech zich knap vrij, maar Hall stuitte met zijn inzet op City-doelman Stefan Ortega.

Toeleven naar Qatar

Ziyech zal blij zijn dat de eerste seizoenshelft er bijna opzit bij Chelsea. De middenvelder leek afgelopen zomer mogelijk op weg naar de uitgang in Londen, maar bleef uiteindelijk de club die hem in 2020 overnam van Ajax trouw. Onder zowel Thomas Tuchel als diens opvolger Graham Potter is hij dit seizoen veroordeeld tot een bijrol. Ziyech maakt zich op voor het WK in Qatar, waar hij met Marokko naartoe gaat nadat hij zich eerder dit jaar weer beschikbaar stelde voor de nationale ploeg van zijn land.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen