Kranten zéér kritisch over Oranje: 'Inspiratieloos, ontluisterend'

26 november 2022, 08:45   Bijgewerkt: 26 november 2022, 08:52

Het sentiment rond het Nederlands elftal is na de tweede wedstrijd op het WK plots negatief. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal verschafte zich met het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador weliswaar een goede uitgangspositie voor het afsluitende groepsduel, maar het vertoonde spel in Doha deed pijn aan de ogen. Dit schrijven de Nederlandse media over de wedstrijd.

Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad zag een machteloos Oranje. 'Oeh, wat viel het tweede optreden van Oranje bij dit WK tegen. Eén van de slechtste duels onder bondscoach Louis van Gaal. Zeker in een officiële wedstrijd', schrijft hij in zijn analyse. 'Nu moet gezegd: Brazilië en Argentinië hadden in de kwalificatie voor dit WK al hun handen vol aan dit Ecuador, een jong, fit en dynamisch team. Maar wat het nu bij Oranje pijnlijk maakte, was dat Ecuador zijn eigen speelwijze overboord had gegooid en zich volledig had aangepast.'

'In een poging de wereld van het voetbal te veroveren, is het Nederlands elftal in zijn tweede groepswedstrijd overlopen door Ecuador, de nummer 44 van de wereld', concludeert Willem Vissers van De Volkskrant. Hij schrijft dat het 'nauwelijks voorstelbaar' is dat dit Nederlands elftal het WK kan winnen. 'Om de eenvoudige reden dat in offensief opzicht te weinig pure kwaliteit voorhanden is. En in balbezit komt het nauwelijks voor dat Nederland langdurig aan de bal is, tenzij het op eigen helft gebeurt, met de bal breed of terug als opgelegd pandoer. Zoveel gaat fout, dat is onvoorstelbaar.'

'Oranje verovert ook met het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador geen harten', kopt Koen Greven in zijn verslag in het NRC Handelsblad. 'Het was ontluisterend wat Oranje na het doelpunt liet zien. Met inspiratieloos voetbal loerde Nederland halfzacht op de counter. Het Nederlands elftal kreeg in de rest van de eerste helft geen enkele kans meer en mocht van geluk spreken dat een treffer van Ecuador wegens buitenspel werd afgekeurd. Dat had een waarschuwing voor Nederland moeten zijn.'

Lees ookDit schrijven de internationale media over Oranje tegen Ecuador

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik erger me regelmatig behoorlijk aan de media, maar nu hebben ze helemaal gelijk. Het is ontluisterend slecht wat Oranje laat zien. De sterkhouders in het team laten het volledig afweten. Wereldkampioen? Ja dáááág!

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was ook gewoon een schandalige vertoning. Uitgefloten door een internationaal publiek op de tribunes vanwege het eindeloze rondtikken achterin. Het was gewoon antivoetbal. Extra pijnlijk is de arrogantie en nonchalance die veel spelers uitstralen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sarcasmemodus aan : Tegen het "altijd lastige" Qatar zal het allemaal weer worden rechtgetrokken met sprankelend voetbal en veel goals ( ja mag het ?) en zijn we weer helemaal klaar om wereldkampioen te worden. 😋sarcasmemodus uit!

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Hooijdonk had wel gelijk. Als je wereldkampioen wil worden moet je minstens 1x je topniveau raken (ook al is het niet nodig tegen deze tegenstanders)

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😂😂 Dat is met iedere tegenstander hetzelfde verhaal. "het altijd lastige...."

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uitgaan van je eigen spel en kracht en vervolgens de tegenstander die onderdelen uit laten voeren en zelfs tijdens de wedstrijd niet de middelen en de overtuiging hebben om dat om te keren, ja dat is gewoon..........K.t !

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vind dit wel mooi!! ik zeg meer meer meer ajacieden er in!! schijt van gaal. hoop dat ze er snel uitliggen!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen