Feyenoord heeft extra optie in de spits en deelt zorgen om Trauner

24 december 2022, 12:49

De voorbereiding voor de tweede seizoenshelft is in volle gang voor eredivisiekoploper Feyenoord. Vrijdag speelden de Rotterdammers een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord won de wedstrijd (die gespeeld werd in vier blokken van 38 minuten) met 7-4. Het duel stond vooral in het tegen van een aantal experimenten. Zo kreeg Igor Paixão de kans om zich te bewijzen in de spits.

Naast de gebruikelijke spitsen Santi Giménez en Danilo heeft Arne Slot er dus een optie bij. Paixão vult normaal gesproken de linksbuiten positie in, maar Slot wilde hem tegen Go Ahead zien als diepste spits: "Op de training hebben we dat al een paar keer bekeken, maar ik wilde ook zien hoe hij dat in de wedstrijd invult", vertelt de oefenmeester tegen ESPN.

Paixão was eenmaal trefzeker en Slot was erg te spreken over de 22-jarige Braziliaan: "Hij heeft als linksbuiten al goed gespeeld, maar hij speelde vandaag als spits ook heel erg goed." De Feyenoord-trainer benoemt een aantal kwaliteiten waarover Paixão als spits: "Snel, bewegelijk, hij kan heel goed meevoetballen en heeft ondanks zijn geringe lengte een behoorlijke kopkracht. Daarnaast kan hij met zijn snelheid belangrijk zijn in het drukken op de achterhoede."

{image[359062][right-half][]}Trauner

Feyenoord beschikt op nagenoeg iedere positie over dubbele bezetting. Dat geldt echter niet voor de rechtercentrale verdediger. Laat dat nou net de positie zijn waar de Rotterdammers een probleem hebben door de blessure van Gernot Trauner. "Rechts centraal is voor ons op dit moment de meest ongemakkelijke positie", weet Slot.

De alarmbellen gaan nog niet af, vindt Slot. De oefenmeester maakt zich wel een beetje zorgen voor de aanloop naar het drukke programma: "Hij heeft de afgelopen drie weken al niet veel kunnen trainen. Ik denk dat deze blessure vrij snel opgelost kan worden. Maar dan heeft hij al vier weken gemist en heeft hij amper voorbereiding op het drukke programma."

Mogelijk alternatief 

Op dit moment vult Jacob Rasmussen de positie in van Trauner, zoals tegen Kowet ook het geval was. "Dat heeft hij goed gedaan, maar Rasmussen is ook de eerste vervanger als Hancko uitvalt." Eerder werd al bekend dat Feyenoord voorzichtig aan het kijken is naar een alternatief. De naam Mees Hilgers van FC Twente werd genoemd. Maar naar verluidt is Feyenoord nog niet concreet voor het talent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen