Mbappé ligt voor op recordschema's Messi en Ronaldo

6 december 2022, 11:22

Met twee doelpunten in de achtste finale tegen Polen onderstreepte Kylian Mbappé nog maar eens dat hij dé man in vorm is op het WK in Qatar. De tweede treffer van de nog altijd maar 23-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain betekende zijn 250ste als prof. 

Hij bereikte deze mijlpaal na precies 360 wedstrijden voor AS Monaco, PSG en Frankrijk. Daarmee ligt hij voor op de schema's van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Argentijn had negentien wedstrijden méér nodig om op 250 treffers te komen en bereikte dat aantal in zijn 379ste wedstrijd. Ronaldo kwam zelfs nog veel later op gang. Hij had liefst 510 wedstrijden nodig om de 250 treffers aan te tikken, een verschil van exact 150 duels. 

De afgelopen vijftien jaar waren Messi en Ronaldo onaantastbaar als het om records en prijzen ging. Vaak werd zelfs verwacht dat het voetbal nooit meer een periode zou meemaken waarin twee giganten tegelijkertijd aan de touwtjes trekken. Toch lijkt het erop dat hun opvolgers inmiddels hun draai hebben gevonden. Buiten Mbappé is ook Erling Haaland namelijk bezig met een bizar moyenne. De 22-jarige Noor van Manchester City is tot dusverre goed voor 178 doelpunten 238 wedstrijden. 

Met Mbappé als aanjager maakt regerend wereldkampioen Frankrijk vooralsnog een sterke indruk in Qatar. Alleen het derde groepsduel met Tunesië ging verloren, maar Les Bleus waren op dat moment al zeker van de achtste finale en traden aan met een team dat grotendeels uit reserves bestond. In de kwartfinale nemen de Fransen het op tegen Engeland, dat in de achtste finale weinig moeite had met Senegal.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
avatar

Zolang hij in de overwegend zwakke Ligue 1 speelt doen dit soort cijfers er natuurlijk niet toe. Ronaldo en Messie behaalden hun prestaties in aanmerkelijk betere competities.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen