Opmerkelijk: 'Benzema werd naar huis gestuurd door Deschamps'

18 december 2022, 08:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vlak voor de start van het WK verliet Karim Benzema het Franse kamp met een blessure. De Ballon d'Or-winnaar had echter bij de selectie van Les Bleus willen blijven om gedurende het toernooi te revalideren in de hoop dat hij nog minuten zou kunnen maken in Qatar. Bondscoach Didier Deschamps stak daar echter een stokje voor. 

Dat schrijft de Franse sportkrant L'Équipe. De spits van Real Madrid keerde dus tegen zijn zin in terug naar Real Madrid, waar hij de afgelopen dagen alweer op het veld stond. Zijn club achtte hem ook fit genoeg om eventueel minuten te maken in de WK-finale tegen Argentinië.

In Frankrijk ontstond de afgelopen dagen een heel debat over het eventuele meespelen van Benzema in de finale. Omdat Deschamps geen vervanger opriep, wat hij op het moment dat Benzema geblesseerd raakte nog had mogen doen, zou hij technisch gezien gewoon nog in actie kunnen komen in Qatar. Omdat Deschamps hem echter tegen zijn zin naar huis stuurde heeft de 34-jarige spits daar geen oren meer naar. 

Lees ook: Karim Benzema verrast met afwijzen uitnodiging voor WK-finale

Wel werd Benzema net als een aantal andere geblesseerde internationals uitgenodigd door de Franse voetbalbond om de finale van zondag in het stadion bij te wonen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Paul Pogba en N'Golo Kanté geeft Benzema geen gehoor aan die uitnodiging. Op Instagram kwam hij al met een cryptische boodschap toen hij zaterdag een foto uploadde voorzien van het bijschrift 'Het interesseert me niet'. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen