Opvallend: Benzema krijgt ondanks afwezigheid een WK-medaille

18 december 2022, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Karim Benzema verliep het WK in Qatar niet zoals gepland. De Ballon d'Or-winnaar van 2021 moest het trainingskamp van Frankrijk al voorafgaand aan het eerste WK-duel verlaten vanwege een dijbeenblessure en dus vanuit huis toekijken hoe zijn ploeg de finale behaalde. Ondanks het feit dat hij in Qatar geen minuut gespeeld heeft voor Frankrijk, kan Benzema echter toch op een beloning rekenen.

Zonder Benzema behaalde Frankrijk namelijk de tweede plaats op het WK, waardoor alle leden van de selectie beloond worden met een zilvere medaille. Normaal gesproken geldt dit niet voor spelers die vanwege een blessure buiten de selectie zijn gelaten, maar bondscoach Didier Deschamps heeft de 34-jarige spits nooit officieel uit de selectie verwijderd.

Wanneer Benzema het trainingskamp verliet, werd er namelijk geen vervanger voor hem opgeroepen. Hierdoor bleef de spits van Real Madrid speelgerechtigd voor de Franse ploeg en werd er zelfs gespeculeerd in de Franse media dat Benzema, die momenteel volledig hersteld zou zijn, in de WK-finale nog minuten zou kunnen maken. Zo ver kwam het niet voor Benzema, maar als officieel onderdeel van de spelersgroep mag de spits dus wel op een medaille rekenen ,zonder onderdeel te zijn geweest van de wedstrijden. 

Interlandperiode voorbij

Hoewel Benzema in Madrid op een wekelijkse basis laat zien nog over voldoende kwaliteit te beschikken, gaan de geruchten rond dat hij een einde wil breien aan zijn interlandcarrière voor Frankrijk. Het is al langer bekend dat de relatie tussen Benzema en Deschamps gespannen is en door het teleurstellende verloop van het WK 2022 zou Benzema zich naar verluidt willen focussen op het succesvol afsluiten van zijn tijdperk bij Real.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen