PEC Zwolle stoomt door, 17-jarigen blinken uit bij Jong PSV

12 december 2022, 23:28
PEC Zwolle stoomt door, 17-jarigen blinken uit bij Jong PSV

PEC Zwolle heeft maandagavond geen fout gemaakt in de strijd om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. Voor eigen publiek werd er met 1-0 gewonnen van Helmond Sport. Omdat koploper Heracles Almelo zondag won bij Roda JC (1-3), blijft het verschil tussen de nummers één en twee van de competitie twee punten. Jong PSV won dankzij doelpunten van zeventienjarigen met 2-3 bij Jong AZ.

PEC Zwolle - Helmond Sport 1-0

Waar mede-degradant Willem II eerder op de dag vanwege de teleurstellende resultaten afscheid nam van trainer Kevin Hofland, gaat het PEC Zwolle dit seizoen wel voor de wind. De Zwollenaren doen - zoals gehoopt en verwacht - mee in de strijd om de bovenste plaatsen in de Keuken Kampoen Divisie. Tegen Helmond Sport werd deze maandag de twaalfde overwinning in zeventien wedstrijden tijd geboekt.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Thomas van de Belt, die zich een weg door de defensie van Helmond Sport baande en de bal achter Mike Havekotte werkte. Lennart Thy raakte na rust nog de paal met een kopbal, maar meer doelpunten vielen er niet. PEC Zwolle sluit vrijdag het eerst deel van het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Roda JC.

Jong AZ - Jong PSV 2-3

Doelpunten waren schaars in Zwolle, maar in Wijdewormer werd er liefst vijf keer gescoord. Alle goals vielen voor rust. Namens Jong PSV waren Isaac Babadi (twee keer) en Jason van Duiven - twee jongens van zeventien - trefzeker. Yusuf Barasi scoorde tweemaal namens Jong AZ, maar zijn doelpunten waren konden een Alkmaarse nederlaag niet voorkomen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen