Van Hanegem hard over Oranje: "Bijzonder matig WK"

11 december 2022, 12:38

Willem van Hanegem is niet bepaald onder de indruk geraakt van het Nederlands elftal, dat vrijdagavond werd uitgeschakeld door Argentinië. De Zuid-Amerikanen wonnen na strafschoppen en stuurden de ploeg van bondscoach Louis van Gaal naar huis.

"Oranje heeft een bijzonder matig WK achter de rug", schrijft Van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad. "Na afloop hoorde ik spelers over trots praten omdat ze met zo'n fijne groep zo heerlijk hadden samengewerkt. Dat zal allemaal wel, maar voetballend hield het allemaal niet over daar in Qatar."

Lees ook: Van Hanegem maakt één man met de grond gelijk

Van Hanegem genoot eigenlijk geen moment van Oranje. "De groepsfase was voetballend matig, tegen de Amerikanen hebben we vooral verdedigd en Argentinië werd ook niet teruggedrongen op eigen helft. Dat kan, op dit niveau zit het dicht bij elkaar. Maar de Argentijnen hebben echt een matig elftal. Alleen de fase dat Weghorst naast Luuk de Jong kwam te spelen, was voor ons. Die 2-2, ik werd er blij van. Maar toch liggen we er uit. Tegen een irritante ploeg die wat mij betreft dit WK niet hoeft te winnen."

In de penaltyreeks werden Virgil van Dijk en Steven Berghuis de schlemielen. De aanvoerder en invaller misten de eerste twee strafschoppen, waardoor een plek in de halve finale eigenlijk al onmogelijk werd.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen