Stevige kritiek op besluit Varane: "Een ramp, je hebt een plicht!"

3 februari 2023, 11:51

Raphaël Varane (29) verraste donderdag vriend en vijand toen hij zijn afscheid als international van Frankrijk aankondigde. Voormalig Frans international Jérôme Rothen haalt in zijn podcast Rothen s'enflamme (Rothen brandt los), die hij maakt voor RMC Sport, keihard uit naar de verdediger van Manchester United

Rothen speelde in zijn loopbaan onder meer voor AS Monaco, Paris Saint-Germain en Rangers FC. Met de Monegasken haalde hij de Champions League-finale van 2004, waarin het FC Porto van toenmalig trainer José Mourinho met 3-0 te sterk was. De in 2013 gestopte middenvelder kwam tussen 2003 en 2007 dertien keer uit voor Les Bleus

Lees ook: Fransen in shock: Varane (29) kondigt afscheid bij Les Bleus aan

"Hij is een ramp!", zegt Rothen over Varane. "Ik vind dat hij op zijn leeftijd, spelend voor een club op het allerhoogste niveau, een plicht heeft. Je moet je talent ter beschikking stellen aan je land!" Volgens de 44-jarige Rothen had Varane nog jaren van waarde kunnen en moeten zijn voor de Franse ploeg. "Hij kan dit niet doen. Raphaël, vergeet niet dat je weliswaar veel gegeven hebt maar dat je nu iets doms doet! Concurrentie voor een basisplaats? Je steekt ze allemaal in je zak."

Als reden voor zijn vroegtijdige afscheid als international gaf Varane onder meer dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin. Volgens Rothen zou er echter meer aan de hand zijn. "Ik kan maar één reden bedenken waarom hij stopt en dat is dat de sfeer bij de ploeg niet goed is. Waarom zou hij anders op z'n 29ste al stoppen?" Het is inderdaad vaak onrustig rond het Franse elftal. Voor het WK in Qatar werd dat vooral veroorzaakt door de kwestie-Karim Benzema, die na jaren zijn rentree in de selectie maakte maar kort voor de start van het toernooi geblesseerd afhaakte en inmiddels heeft bedankt voor de nationale ploeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen