Hugo Borst vindt dat 'overschatte' Joey Kooij per direct op non-actief moet

24 april 2023, 08:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hugo Borst vindt dat Joey Kooij op non-actief gezet moet worden door de KNVB. De voetbalanalist neemt het Kooij kwalijk dat de wedstrijd tussen FC Twente en Sparta Rotterdam niet werd stilgelegd in de blessuretijd, toen bier op het veld werd gegooid door supporters van de club uit Enschede.

"FC Twente mag Joey Kooij dankbaar zijn dat hij de wedstrijd niet stillegde", schrijft Sparta-aanhanger Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "De KNVB moet deze overschatte scheidsrechter echter meteen op non-actief zetten." Kooij zette de wedstrijd wel kort stop toen supporters van Twente plastic ballen het veld op gooiden, maar liet het gedrag van de fans in de blessuretijd onbestraft. Sterker nog: hij kende Spartaan Shurandy Sambo een tweede gele kaart toe vanwege vermeend provocerend juichen.

Lees ook: Joey Kooij legt wedstrijd FC Twente - Sparta na opmerkelijke actie stil

Artikel gaat verder onder video

Het was zeker niet de enige wedstrijd met ongeregeldheden dit weekend. "Waar staan we nu? De grote meerderheid, menen we, lijdt onder de eenling. Maar de eenling is helemaal geen eenling. De voetbalwereld zelf is kuis verrot", constateert Borst. Als voorbeeld noemt hij Ajax-aanvaller Dusan Tadic, die tegen PSV 'naar zijn hoofd greep en spartelde', terwijl er niks aan de hand was. "Hij is aanvoerder en moet het goede voorbeeld geven, maar zijn slechte acteerwerk ontmaskert hem als bedrieger."

"We zagen Arne Slot gisteren weer misbaar maken bij de vierde man om een overtredinkje dat niet werd bestraft", voegt Borst toe. "Arne Slot, de grote leider van Feyenoord, jut de boel op, terwijl hij het voorbeeld moet geven. Na afloop zei Ron Jans, trainer van FC Twente, denigrerend tegen zijn collega Maurice Steijn: 'Gefeliciteerd met je puntje'. Respectloos en onbegrijpelijk van iemand met hersens. Jans en Steijn zeuren trouwens te vaak tegen vierde mannen en (assistent-)scheidsrechters."

Ben je het eens met de kritiek van Hugo Borst op Joey Kooij?

Laden...
3 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De 'overschatte' Hugo Borst mag ook best op non-actief hoor 👌🏼

wilhelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joey Kooij heb ik in de zaterdag competities als mentor gehad ,een zeer arrogant iemand die het zelf altijd beter wist, nooit wou luisteren voor een pas beginnende scheidsrechter . Borst heeft deze keer gelijk ben het niet altijd met hem eens ,maar deze scheidsrechter hoort niet thuis in het betaalde voetbal, maar zijn schoonvader zal hem wel helpen dat hij er in mag blijven .

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou zijn liefde voor Sparta iets te maken hebben met deze objectiviteit? 😄

Dritto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vast wel. Hoewel ik het wel met hem eens ben dat Sparta dit jaar een hele inspirerende club is!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als we een papieren beker tegen hugo gooien . Worden zijn stukjes dan ook gestaakt ?????

Fabulous75
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joey Kooij laat wekelijks wedstrijden uit de hand lopen, heeft meer rode kaarten geseponeerd zien worden als beginnende scheidsrechter dan menig ander scheidsrechter in een hele carriére en trok gisteren wederom zijn eigen plan. Een 2e geel voor Sambo kan ik billijken alhoewel we niet net moeten doen alsof ze pas bier gingen gooien nadat Sambo voor vak-P ging staan. Die vlogen direct na de gelijkmaker in grote getalen het veld op. Maar dat de wedstrijd gisteren niet gestaakt werd valt simpelweg niet uit te leggen als je dit wegzet tegen de andere incidenten van dit weekend.

Gerzo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Correcte tekst van Hugo. Laat de 4e man met rust langs de lijn. Dat geprovoceer van de trainers direct bestraffen met een gele kaart. Bij een doelpunt te hebben gescoord direct net als bij handbal het spel hervatten. Geen vreugdedansjes en acrobatische kunstjes meer. Ook anders bestraffen met een gele kaart.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen